«Хто дівчину пригощає, той її і танцює. Так само і з Генпрокуратурою. Її останні «висновки» стосовно виборів у Мукачевому — політичне замовлення Банкової, тих людей з оточення Президента, які й організували злочин у Мукачевому». Так заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко прокоментував рішення Генпрокуратури щодо порушення кримінальної справи за «фактом фальсифікації виборів мера міста Мукачевого». За його словами, «до приказки про перекладання з хворої голови на здорову більш яскравої ілюстрації не знайти». Про це повідомили у секретаріаті заступника Голови ВР.
Що ж до відмови членів виборчих комісій від власних підписів, то, за словами О. Зінченка, керівника робочої групи парламенту з розслідування подій, які мали місце під час виборів міського голови Мукачевого, дивуватись тут особливо нема чому. «В Мукачевому, як і в усьому Закарпатті, створено репресивну політичну систему. Якщо треба було б, місцевий режим вибив би з членів комісії зізнання про те, що вони — японські шпигуни. Закарпаття — край, де давно і тісно переплелися інтереси влади, силових структур і криміналітету, і ця група постійно ґвалтує народ», — сказав О. Зінченко.
«Ми хотіли від Генпрокуратури справедливого розслідування, але навіть і не розраховували, що воно буде саме таким, — сказав Зінченко. — Я вам наперед можу виписати результати будь-якого прокурорського розслідування, яке стосується суперечки чинного режиму з народом. Генпрокуратуру як орган нагляду за дотриманням законності в державі розбив повний параліч. В Україні зруйновано правосуддя, не діють закони. Тому відновлення правоохоронної системи — найперший пріоритет майбутнього президента Ющенка».
А до того події в Мукачевому ще раз розглядатимуться Верховною Радою, запевнив заступник Голови ВР, і не виключив, що на сесії постане питання про персональну відповідальність Генерального прокурора.
Інформаційне управління Верховної Ради України.