Севастопольське управління юстиції заарештувало рахунки комунального підприємства «Севтеплоенерго»
Севастопольці протягом останніх півроку вже встигли звикнути до того, що до їхніх квартир цілодобово подають холодну воду і гаряча тече з кранів з самого ранку до пізнього вечора. Але це примарне благополуччя от-от може закінчитися.
Ще три роки тому суд виніс рішення примусово стягнути з комунального підприємства «Севтеплоенерго» борги за використану електроенергію, відпущену тоді ще державним підприємством ДАЕК «Севастопольміськенерго». Але важкий тягар боргів минулих років рішенням Кабміну було дозволено реструктуризувати. Згодом підприємство «Севастопольенерго», котре поміняло форму власності й дещо змінило назву, й зовсім про борги забуло. Кредитор також не наполягав на відшкодуванні заборгованості за спожиті енергоресурси, що на сьогоднішній день (включаючи штрафні санкції) становила ні багато ні мало 40 млн. гривень. А от виконавча служба Управління юстиції, через кілька років, раптом згадала. І накинула зашморг на комунальне підприємство, яке піднімається з колін, вирішивши примусово виконати позов трирічної давнини.
Рахунки заарештовано, знову немає чим розраховуватися за газ і електроенергію, що їх постачають теплоенергетикам. Борг «Севтеплоенерго» із зарплати перед своїми працівниками вже сягнув за 300 тисяч. Профспілкова організація готується до акції громадянської непокори.
Гарячу воду до квартир севастопольців поки ще подають під гарантії міської влади, яка вже відправила до столиці сигнал «SOS». Але що буде далі, передбачити важко. Цілком очевидно лише одне: якщо в ситуацію не втрутиться владний Київ, місто не тільки залишиться без гарячої води перед президентськими виборами. Буде зірвано наступний опалювальний сезон — адже на його підготовку теж кошти потрібні. Та й самому комунальному підприємству, що належить до категорії життєзабезпечуючих, загрожує процедура банкрутства.