Учора Верховний Суд розглянув три скарги Миколи Катеринчука, котрий є довіреною особою кандидата в президенти Віктора Ющенка, на постанови Центральної виборчої комісії.
Як повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» керівник прес-служби Верховного Суду Ліана Шляпошникова, намічено три судових засідання, на яких буде розглянуто скарги М. Катеринчука на постанови ЦВК №№ 328,329 і 330 від 6 серпня.
Цими постановами ЦВК відмовила М. Катеринчуку в задоволенні скарги на публікації в газеті «Урядовий кур’єр» матеріалів «Відчинено громадські приймальні» (за 29 липня), «Від декларацій — до конкретних дій» (за 30 липня) та «У пошуках оптимальних підходів» (за 31 липня).
Перша публікація була присвячено відвіданню кандидатом у президенти, Прем’єр-міністром Віктором Януковичем своєї громадської приймальні й центрального виборчого штабу. ЦВК установила, що розміщення цього матеріалу було оплачено за рахунок коштів виборчого фонду В. Януковича.
Інші дві публікації присвячено робочій поїздці прем’єра в Донецьку та Харківську області. ЦВК установила, що ці статті є офіційними повідомленнями про діяльність В. Януковича як Прем’єр-міністра.