«Відмовлено у в’їзді в Україну» — таку відмітку ставитимуть у паспортах іноземців чи осіб без громадянства, яким «за обґрунтованим рішенням уповноваженої особи органу охорони кордону було відмовлено в перетинанні державного рубежу». Про нововведення повідомляє прес-служба ДПСУ. Новий «штамп» дозволить швидше виявляти «радикально налаштованих осіб, які можуть брати участь в антиукраїнських акціях», стверджують «зелені кашкети».

Особливо пильнують східний рубіж, Придністровську ділянку та адміністративний кордон з Кримом. З півострова продовжують «експортувати» контрабанду та екстремістів. На вокзалі Херсона під час перевірки потяга, що рухався з Сімферополя, прикордонники зняли та депортували на півострів 36 радикально налаштованих молодиків, котрі планували взяти участь у розхитуванні політичної ситуації на Одещині — дехто навіть битки з собою прихопив. А тим часом на блокпостах біля адміністративного кордону з окупованим Кримом правоохоронці зупинили дві машини з замаскованим під звичайні поштові відправлення нелегальним товаром, що також рухалися з півострова. У одній такій вантажівці в тимчасовій зоні митного контролю «Ставки» Каланчацького району співробітники Херсонської митниці вилучили триста комплектів камуфляжної форми російського зразка, що призначалися приватній особі в Умані. В іншій машині, яка проходила блокпост біля села Чонгар Генічеського району, під час огляду знайшли 13 картонних коробок з двома мільйонами акцизних марок для маркування алкогольних напоїв (їх відправили з Сімферополя до Донецька). Лише в одній коробці марки були справжні, в усіх інших — фальшиві, розповіли в прес-службі ГУ Міндоходів Херсонщини.

У самому обласному центрі також з’явилися провокатори, котрі всіляко намагаються дестабілізувати ситуацію в місті напередодні Дня Перемоги. На стовпах у центрі міста хтось розклеїв чимало листівок із закликом російською мовою: «Слава Одесі, слава Слов’янську, Херсон вставай!». А бетонні конструкції та огорожі за одну ніч розмалювали зображеннями свастики та написами «Одесу не вибачимо».

Херсон.

Фальшиві акцизні марки, вилучені на блокпосту у Генічеському районі Херсонщини. 

Фото прес-служби ГУ Міндоходів у Херсонський області.