Нарешті Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки документів щодо виборів міського голови Мукачевого.
Про це повідомив на вчорашній прес-конференції керівник прес-служби ГП Сергій Руденко. Під час перевірки обставин викрадення майже трьох тисяч бюлетенів і протоколів слідчі встановили, що на окремих виборчих дільницях Мукачевого результати виборів було сфальсифіковано.
Водночас Генпрокуратура продовжує перевіряти на причетність до вбивства Георгія Гонгадзе громадянина К. Однак, за словами Сергія Руденка, поки що немає підстав стверджувати, що ця особа справді була причетна до вбивства журналіста. Минулого тижня слідчі досить довго допитували свідка у справі про витік інформації Аскольда Крушельницького — автора статті у справі про вбивство Гії у британській газеті «Індепендент».
А наразі ГП перевіряє, чи насправді співробітники Міністерства внутрішніх справ стежили за кандидатом у Президенти України Віктором Ющенком (про що «ГУ» детально розповідав минулої п’ятниці). Головний наглядовий орган отримав звернення і від народного депутата, і від правоохоронців. Як зазначив С. Руденко, «в цій ситуації нам не все зрозуміло. Тому остаточних висновків немає».