«Трудова Україна» у Верховній Раді України
Депутатська фракція політичної партії «Трудова Україна» вважає за необхідне привернути увагу органів центральної виконавчої влади, громадськості України до ситуації, що склалася останнім часом навколо Кіровоградської Державної льотної академії України, а саме розформування єдиного в Україні льотного навчального закладу та перетворення його на звичайну філію столичного вузу, що суперечить інтересам області і держави в цілому.
Очевидно, що цей намір має на меті не лише ліквідувати один з провідних вищих навчальних закладів області, а й забрати в декількох поколінь викладачів, інструкторів, студентів те, до чого вони йшли довгими роками копіткої праці.
Багатьом відомо, що за 50 років наполегливої праці колективу академії вдалося створити справді самодостатній потужний навчально-науково-виробничий комплекс. Тому цей ласий шматок зацікавив столичних посадовців, які поставили собі за мету за сприяння Департаменту авіаційного транспорту розширити вуз за рахунок інтеграції регіональних однопрофільних навчальних закладів.
Обурюють і їх методи досягнення цілі: колектив тероризують численними і нескінченними перевірками, паралізують роботу навчального закладу безпідставним позбавленням ліцензії на право виконання польотів, здійснюють безпосередній тиск на ректора.
Гірко усвідомлювати, що відвертий шантаж і погрози дали бажаний результат. Це питання намагаються вирішити через керівні органи вузу, тоді як думкою трудового колективу ніхто не цікавився, збори не проводили і жодного звернення з подібним проханням від колективу не надходило.
Також необхідно звернути увагу на деякі невідповідності в аргументації столичних чиновників на користь інтеграції вузів. Так, не відповідає дійсності твердження, що концентрація матеріально-технічного та науково-методичного потенціалу навчальних закладів зумовлена приведенням структур до світових норм. Натомість стандартами міжнародної організації цивільної авіації ІСАО рекомендовано створення мобільних регіональних науково-навчальних центрів.
Депутатська фракція політичної партії «Трудова Україна» стурбована таким станом речей і вимушена заявити про неприпустимість подібних дій, стати на захист інтересів Кіровоградщини і вимагає від державних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування вжити адекватних заходів щодо недопущення ліквідації цього свого роду унікального вузу.
Керівник фракції Ігор ШАРОВ.