Велика група опозиційних парламентаріїв ініціює скликання термінового засідання парламенту. Про це заявив наприкінці минулого тижня заступник Голови Верховної Ради Олександр ЗІнЧенко. Ініціативна група, за його словами, має винести на засідання парламенту питання про грубі порушення виборчого закону і хід приватизації в Україні.
«Політичні акценти не можуть чекати 7 вересня, дати офіційного відкриття наступної сесії парламенту», — наголосив Олександр Зінченко. Він вважає, що Верховна Рада має спостерігати за проведенням чесних і прозорих виборів.
Уже в «гарячому» вересні, на думку заступника Голови ВР, може відбутися розпад парламентської більшості. І стане більш-менш прогнозована можливість перемоги тієї чи іншої сили на виборах глави держави.
А після президентських перегонів, переконаний заступник глави парламенту, відбудеться переформування політичного спектра і почнеться боротьба за місця в майбутньому парламенті. Не виключено, додав О. Зінченко, що з’являться активні політичні гравці з новими програмами та історіями.