Дев’ятнадцятирічна студентка технологічного університету з Чернігова Олена Костевич уже встигла стати чемпіонкою (у сімнадцять років!) і володаркою Кубка світу з кульової стрільби. Але, якщо чесно, її перемога в Афінах — перша найприємніша несподіванка для нас. А попереду в чарівної Оленки — чергові старти у столиці Еллади.
І нехай для неї за приклад слугуватиме видатна українка Яна КлоЧкова (на знімку ліворуч) — наша гордість, яка здобула третю у своєму житті золоту олімпійську медаль. На афінській воді киянка за найгострішої конкуренції, виявивши мужність, волю, бойовитість і високу майстерність, виграла свою коронну дистанцію 400 м комплексного плавання.
Порадував нас, звичайно, і 24-річний київський шабліст Владислав Третяк  котрий здобув бронзову медаль. Цей свій успіх він присвятив Україні і рідній матусі. Таким сином вона може пишатися!
Завдяки потужному старту українська олімпійська команда за підсумками двох змагальних днів вийшла на лідерську орбіту, де розташувалася п’ятою, слідом за збірними Китаю (5 золотих, 2 срібні та 1 бронзова нагороди), Австралії (4, 1, 3), Японії (4, 1, 0) та Італії (2, 1, 0). І на вчора вона випереджала атлетів США і Росії...