Центральна виборча комісія виділила майже 400 мільйонів гривень на виконання програми «Проведення виборів Президента України» на 2004 рік. Про це «ГУ» повідомили в прес-службі ЦВК.
Крім того, Центрвиборчком затвердив кошторис на виконання програми «Створення та запровадження Єдиного державного реєстру виборців і єдиної електронної інформаційної системи «Вибори» на 2004 рік у сумі 1,3 мільйона гривень.
ЦВК також зареєструвала вісім офіційних спостерігачів на президентських виборах від СНД (троє з них — громадяни Росії, п’ятеро — Білорусі) та прийняла постанови про виборчі скриньки для голосування і про cтворення територіальних виборчих комісій.
Однак і цих заходів, на переконання голови Національної спілки журналістів України Ігора Лубченка і голови ПО «Незалежні медіа-профспілки України» Сергія Гузя, для прозорих виборів вочевидь недостатньо.
У своєму зверненні вони просять Центрвиборчком роз’яснити виборчим комісіям право журналістів на доступ на виборчі дільниці під час підрахунку голосів; зобов’язати голів виборчих комісій інформувати ЗМІ про дату, місце проведення, час та порядок денний засідань виборчих комісій; роз’яснити головам виборчих комісій порядок доступу журналістів на засідання виборкомів та до рішень і документів, прийнятих цими комісіями тощо.