Апеляційний суд Чернігівської області визнав незаконною постанову Прилуцького міжрайонного суду стосовно взяття під варту керівника Чернігівського регіонального осередку Народного руху України Віктора Лабазова.
Як повідомив заступник керівника центрального штабу Віктора Ющенка, Апеляційний суд ухвалив рішення звільнити В. Лабазова з-під варти негайно. Адвокат обвинувачуваного Віктор Василюк зазначив, що захист має намір оскаржити всі незаконні, на його думку, рішення суду, зокрема й про порушення кримінальної справи проти В. Лабазова, котрий також є довіреною особою В. Ющенка. Кримінальну справу щодо нього було порушено начебто за фактом нападу на приміщення виборчого штабу кандидата у Президенти Віктора Януковича.
Окрім В. Лабазова, кримінальні справи також порушено проти помічника-консультанта народного депутата Лілії Григорович Володимира Манька та підприємця Миколи Кирєєва. Чернігівська організація НРУ, спростовуючи обвинувачення міліції в нападі на штаб В. Януковича в Прилуках, зазначає: причиною відвідання штабу стала отримана від виборців інформація про те, що в педучилищі нібито під адміністративним тиском збирають підписи на його підтримку.
Можливо, не останню роль у рішенні суду про звільнення В. Лабазова зіграв лист його матері на ім’я В. Януковича, в якому Алла Лабазова зазначає, що «в той час, як сотні й тисячі справжніх бандитів почуваються вільготно в Україні, мого сина утримують в ізоляторі як особливо небезпечного для суспільства злочинця. Може, тоді хай арештують і мене, бо це я навчила свого сина бути чесним, справедливим, небайдужим до чужого горя, не бути пристосуванцем».