Нічого не скажеш, молодці футболісти «Шахтаря»! І реваншувалися в матчі з традиційно незручним для себе «Брюгге», і рейтингові очки до української клубної скарбнички поклали. А головне, завдяки досить переконливому рахунку (4:1) до Бельгії за два тижні вирушать не з тремтячими колінами, а з надією на успішний підсумок двобою.
Футбол. Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. 11 серпня. «Шелбурн» (Ірландія) — «Депортиво» (Іспанія). 0:0. «Црвена Звезда» (Сербія) — ПСВ (Нідерланди). 3:2. «Байєр» (Німеччина) — «Баник» (Чехія). 5:0. «Базель» (Швейцарія) — «Інтер» (Італія). 1:1. «Ференцварош» (Угорщина) — «Спарта» (Чехія). 1:0. «Нова Горіца» (Словенія) — «Монако» (Франція). 0:3. «Вісла» (Польща) — «Реал» (Мадрид, Іспанія). 0:2. «Русенборг» (Норвегія) — «Маккабі» (Ізраїль, Гайфа). 2:1. «Динамо» (Румунія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 1:2.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Брюгге» (Бельгія). 4:1. Голи: Агахова, 15, Балабан, 50, Маріка, 70, Воробей, 78, Брандау, 90+1.
«Шахтар»: Лаштувка, Стойкан, Рац, Вукич (Дуляй, 79), Маріка (Брандау, 86), Воробей, Агахова (Срна, 58), Тимощук, Матузалем, Левандовський, Беркеуан.
«Брюгге»: Бутина, Симонс, Розегнал, Ван дер Гейден, Клемент, Вергейнен (Сетернес, 81), Енглебер, Чех (Стойка, 81), Балабан, Спілар, Ланге (Віктор, 81).
Попереджено: Тимощука, 11, Вукича, 20, Балабана, 39, Левандовського, 72.
Арбітр — Том Генніген Овребо (Норвегія).
Донецьк. РСК «Олімпійський». 25 000 глядачів.
«Вуглярі», що особливо приємно, нарощують переможний темп. І проти «Брюгге» (в першому таймі і під кінець зустрічі) мали велику перевагу. От лише після перерви донеччани на певний час дозволили суперникові збити темп і одразу пропустили. Однак ця тимчасова невдача лише розізлила підопічних Луческу.
Порадував усіх прихильників українського футболу Андрій Воробей, котрий, продемонструвавши високу індивідуальну майстерність, створив маленький шедевр — ефектно забив дуже важливого м’яча. А ще за кілька хвилин він виявився чудовим асистентом, коли зробив результативну передачу Брандау. Добра форма цього форварда дає надію, що й за збірну він гратиме так само успішно, як за свій клуб.
А ось що сказав Андрій після зустрічі:
— За рахунку 1:1 нам вдалося зламати хід боротьби на нашу користь завдяки волі до перемоги. Дуже важливим у психологічному плані був м’яч, забитий Марікою. Він повернув нам віру в успіх. Хоча не можна сказати, що якийсь із чотирьох забитих нами м’ячів був неважливий.
Наш суперник, як на мене, не дуже змінився. Хіба що в його атаці з’явилося кілька нових виконавців. Либонь, ми додали у грі та трохи підросли. Стосовно матчу в Бельгії, то головне — належно налаштуватися. Варто виходити на поле, забувши про 4:1 у Донецьку, а так ніби було 0:0...
Наставник гостей Тронд Сольєд подякував Богові, що його команда не зазнала поразки з ще більшим рахунком. Він віддав належне суперникові. І вважає, що вдома його команда має лише теоретичні шанси потрапити до групового турніру.
Мірча Луческу, тренер «Шахтаря»:
— Ми зіграли доволі грамотно, дисципліновано, з великим бажанням перемогти. Вклали у гру серце й душу. Футболісти «Брюгге» були розгублені і нічого не розуміли. Це — перемога, але тільки в одному матчі. Головне, щоб вона привела до загального успіху...