Після серії повідомлень про те, що український флот фактично залишить Севастополь і передислокується в Донузлав, головнокомандувач Військово-Морських Сил України Ігор Князь заявив, що в серпні з’єднання українських кораблів у Донузлав не виводитиметься. 
«Остаточного рішення не прийнято. Але питання розглядається таким чином, щоб упорядкувати базування кораблів», — зазначив головнокомандувач.
Крім того, він наголосив, що «ВМС України перебувають у Севастополі, на своїй території, на території України, а Чорноморський флот РФ перебуває на принципі оренди, на підставі базової угоди про поділ ЧФ колишнього Радянського Союзу». Головнокомандувач також сказав, що «найближчим часом говорити про якесь переведення штабу і командування флоту до Києва передчасно», — повідомляє «Інтерфакс-Україна».
***
Українські моряки візьмуть участь в урочистих заходах, присвячених 125-й річниці Військово-Морських Сил Болгарії. З цією метою із Севастополя до Варни вирушив великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський» (на знімку). Це перший офіційний візит українського бойового корабля до Болгарії.