38 яхт під прапорами 13 держав світу в понеділок зайшли до Балаклавської бухти: яхтова гавань «Золотий символ» знову приймає міжнародне Чорноморське яхтове ралі (турецькою «КАЙРА») під керівництвом командора Теомана Арсана — організатора найбільших серед таких  змагань у Середземноморському басейні. «КАЙРА-2004» вперше обійде Чорне море проти годинникової стрілки. Заплановано відвідування 33 портів.
Перший круїз яхтсменів-аматорів різних країн Україна приймала в 1998 році. З легкої руки англійських яхтсменів-мандрівників Дорін і Арчі Аннан було видано путівник по 50 яхтових гаванях України «Cruise Ukraine». Трохи пізніше в маршрут ралі включилися учасники з Росії, Грузії, Румунії, Болгарії. «КАЙРА-2004» об’єднала на Чорному морі і більш далеке зарубіжжя: нині в Балаклавську бухту прибули яхтсмени Швеції і Швейцарії, Німеччини і Голландії, Англії і Франції, а також Туреччини, Канади і США.
Учора учасники ралі зробили перехід з Балаклавської бухти у центр Севастополя: до пасажирського причалу № 157 в Артилерійській бухті. Завтра «КАЙРУ-2004» зустрічатиме Євпаторія.