Як повідомляв «ГУ», в ніч на суботу в Луцьку вчинено напад на генерального директора ВАТ «Луцький автомобільний завод» Володимира Гунчика. Повернувшись о першій годині ночі з відрядження з Києва, він залишив машину на стоянці й пішов до будинку на вулиці Гулака-Артемовського, в якому живе. Біля вхідних дверей на директора напали четверо невідомих, котрі жорстоко побили його, а потім забрали документи, гроші та мобільний телефон. Нині з переломами ребер, струсом мозку і численними гематомами Володимир Гунчик перебуває в реанімаційному відділенні одної з лікарень обласного центру.
У заяві трудового колективу до Президента України, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ, голови Волинської облдержадміністрації, розповсюдженій прес-центром ЛуАЗу, висловлено обурення з приводу скоєного.
«Вважаємо даний інцидент спланованою провокацією, яка спрямована на залякування працівників ЛуАЗу, — йдеться в заяві. — Більше того, з огляду на ситуацію, що склалась навколо нашого заводу протягом останнього року, — ми не віримо у випадковість розбійного нападу на нашого керівника.
Нагадаємо, що тиск на ЛуАЗ розпочався у вересні минулого року, коли було скасовано інвестиційну програму заводу. Водночас з цим підприємство захлеснув вал перевірок податкових адміністрацій різних рівнів, що в якийсь момент фактично паралізувало роботу нашого заводу. Проте  ми змогли вистояти й у підсумку переломити ситуацію. 
...Але люди, що намагалися поставити наш завод на коліна, не змогли змиритися зі своєю поразкою. Вичерпавши набір адміністративних методів боротьби з трудовим колективом ЛуАЗу, вони вирішили піти на прямий злочин стосовно генерального директора...»
Подібний погляд на подію на прес-конференції, яка відбулася 9 серпня на ЛуАЗі, висловив і голова спостережної ради ВАТ «Луцький автомобільний завод» Олег Свинарчук.
— Я особисто не сумніваюся, що це злочин на замовлення. На нього дали команду зверху, — заявив він. 
Керівництво ЛуАЗу прийняло рішення про виділення 50 тисяч гривень для заохочення людей, котрі нададуть нам будь-яку інформацію, що допоможе розкрити цей злочин.
Начальник обласного управління внутрішніх справ полковник Олександр Кміта вважає напад на генерального директора ЛуАЗу звичайним пограбуванням.