Учора Центральна виборча комісія провела жеребкування з надання теле- та радіоефіру, а також друкованих площ у газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр» для проведення кандидатами у Президенти України передвиборної агітації за рахунок державних коштів. Про це «ГУ» повідомили у прес-службі Центральної виборчої комісії. Ефір надаватимуть з 1 вересня по 8 жовтня в робочі дні з 19.00 до 22.00 години.
Першим за результатами жеребкування на УТ-1 виступить кандидат у Президенти України голова «ОУН в Україні» Роман Козак, останнім — лідер «НРУ за єдність» Богдан Бойко. ЦВК також визначила черговість надання ефірного часу кандидатам на найвищу державну посаду на Державному національному радіоканалі для проведення передвиборної агітації. Першим за результатами жеребкування виступить голова Партії регіонів Віктор Янукович, останнім — голова партії «Громадський контроль» Василь Волга.
Кандидати також можуть брати участь у теледебатах, які проводитиме Національна телекомпанія України у прямому ефірі в жовтні 2004 року.
До речі, як повідомив голова Центрвиборчкому Сергій Ківалов, на оплату передвиборчої агітації одного кандидата у президенти з коштів держбюджету треба не менш як 412 тисяч гривень.
Більша частина цієї суми піде на використання ЗМІ (245 тис. грн.), а також виготовлення інформаційних плакатів (майже 132 тис. грн.).
З огляду на велику кількість кандидатів у президенти — 26 (передбачалося 20) ЦВК має намір переглянути кошторис і перерозподілити кошти між статтями витрат.