Тривають наймасовіші футбольні змагання на теренах нашої країни — Всеукраїнський турнір на призи клубу «Шкіряний м’яч-2004». Генеральний спонсор — банк «Аваль». Інформаційну підтримку серед інших надає «Голос України».
Напередодні старту до його учасників з привітанням звернувся президент Асоціації аматорського футболу України, народний депутат Федір Шпиг. Федір Іванович побажав юним футболістам здоров’я, натхнення і красивих голів.
До речі, змагання відбуваються у трьох вікових групах. Найстарші (гравці 1991 року народження) першими вступили в боротьбу і вже провели свій турнір. Він відбувався на стадіонах ДЮСШ №2 та «Гарт» у Чернівцях. Змагалися вісім колективів, розподілені на дві групи: А. ЗОШ (Іванківці Кіцманського району Чернівецької області), «Оболонь» (ЗОШ №170, Київ), «Рось» (ЗОШ №1, Володарка Київської області), «Надія» (ЗОШ №2, Копичинці Тернопільської області); В. «ВІК» (ЗОШ №3, Володимир-Волинський Волинської області), «Освіта» (НВК школи-ліцею №2, Армянськ, АР Крим), «Едельвейс» (школа-інтернат №1, Слов’янськ Донецької області), «Кристал-Аметист» (колегіум, Олександрія Кіровоградської області).
У вирішальному поєдинку «ВІК» виграв у «Оболоні» — 2:1 і став чемпіоном!
Попереду змагання ще у двох вікових групах. Хлопчики 1992 року народження з 13 по 15 серпня гратимуть у Полонному (Хмельницька область), а команди, де гравці 1993 року народження, з 2 по 5 вересня визначатимуть переможця в Судаку (АР Крим).