До і після президентських виборів Олександр Зінченко залишатиметься заступником Голови Верховної Ради. Про це сам О. Зінченко заявив під час проведення минулого тижня прямої телефонної лінії «Газеты по-киевски». Після закінчення виборів, на його переконання, треба зробити все для розвитку держави, зокрема, роз’єднати бізнес і владу.
О. Зінченко розкритикував висловлювання голови Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Івана Чижа щодо надання рівних можливостей всім кандидатам у президенти. За словами заступника Голови ВР, практично на всіх каналах «однобокі» новини «будуються «за темниками». Надалі спроби інформаційної блокади кампаній деяких кандидатів у президенти України, зазначив він, будуть недоречними і неефективними. (Зокрема, до цих спроб він відніс і події, пов’язані з його поїздкою до Москви 4 серпня, коли агентство «Інтерфакс» в останню мить відмовило у наданні приміщення для прес-конференції).
О. Зінченко наголосив, що президентська кампанія мала б бути «боротьбою ідей», а не протистоянням між кандидатами. На його думку, кожен кандидат має усвідомлювати, що після виборів йому доведеться працювати з усією країною, а не лише зі своїми прихильниками.
Заступник Голови ВР зізнався, що після виборів хотів би реалізувати проект цифрового телебачення, бо нині це питання блокується, повідомляє УНІАН.