Нині в Україні в методичних кабінетах та закладах післядипломної освіти працює майже чотири тисячі методистів. Це переважно досвідчені фахівці, на яких тримається паперова освітянська робота. Однак на відміну від педагогів вони не мають пільг.
Через незначну кількість посад державних службовців у місцевих органах державної влади працівники методичних кабінетів та закладів післядипломної освіти змушені виконувати більшу частину їхніх функцій. З огляду на це у народного депутата Тамари Прошкуратової і виникла ідея внести зміни до Закону «Про державну службу» та розширити штат державних службовців.
«Підвищити рівень соціальної захищеності працівників методичних кабінетів, переконана, найкращих вчителів з досвідом, можна вже на шостій сесії, ухваливши відповідні зміни, — каже народний депутат. — До речі, реалізація зазначеного проекту не потребує додаткових витрат з державної казни. А про піклування і обстоювання інтересів освітян та інших незахищених верств населення йшлося у програмі майже кожного парламентарія». Без ухвалення таких законопроектів, на думку Тамари Прошкуратової, взагалі важко уявити розбудову української освіти.