Ще кілька років тому, щоб відремонтувати дороги у Костополі, міській раді доводилося звертатися до районної шляхбудремдільниці. Це обходилося міському бюджету у кругленьку суму.
— Щоб здешевити ремонт та не бути залежними від підрядної організації, при державному комунальному підприємстві «Костопількомунсервіс» створили свою бригаду, яка б займалася ремонтом доріг, — розповідає міський голова Костополя Євгеній Денисюк. — Поступово придбали й потрібну техніку: машину для зрізання асфальту, котки, грейдер тощо. Першу навіть давали сусідам в оренду і заробляли гроші, поповнюючи міський бюджет.
— А нещодавно за кошти, одержані завдяки перевиконанню бюджету, купили ще й імпортну машину для розігрівання асфальту, — продовжує Євгеній Денисюк. — Вона переробляє зрізаний асфальт (до цього його вивозили на сміттєзвалище). Додавши до цієї маси відповідну кількість бітуму, за сорок хвилин маємо 1,5 тонни нового асфальту.
Усе це радує міського голову, оскільки дає можливість економити і асфальт, і кошти. Адже, коли працювали підрядники, квадратний метр асфальту обходився міському бюджету в 50 гривень, тепер після створення своєї шляхової бригади — 27—30. А коли буде задіяно на ремонтах «новинку», то стане ще дешевше —20 гривень. До того ж новий агрегат, позбавляючи комунальних ремонтників залежності, практично робить їхню діяльність автономною.
Шляховики ДКП «Костопількомунсервіс» уже впорались з вибоїнами на центральних вулицях міста, зробили розмітки на них, означили пішохідні переходи, що сприяє безпеці руху.
Заповітна мрія міського голови Костополя Євгенія Денисюка — прокласти асфальт і у нових мікрорайонах. Але власних коштів у міському бюджеті для цього поки що бракує, бо кілометр нової дороги потребує мільйон гривень.
Рівненська область.