Придністров’я з Молдовою розблоковано
Адміністрація самопроголошеної Придністровської Молдовської республіки прийняла рішення про розблокування залізничних колій, що проходять придністровським регіоном і з’єднують Молдову з Україною і Росією. Про це заявив лідер Придністров’я Ігор Смирнов на зустрічі з лідерами громадських організацій республіки. За його словами, віддано розпорядження про те, щоб бетонні блоки й інші загородження було прибрано з колій.
Ігор Смирнов підкреслив, що Придністров’я «почало цей крок у відповідь на рішення Києва не блокувати придністровський експорт та імпорт». Він наголосив, що тепер придністровські вантажі Україна пропускатиме без митного оформлення Молдови, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Тим часом у посольстві України в Кишиневі не змогли підтвердити або спростувати повідомлення про те, що Україна погодилася пропускати придністровські вантажі без митного оформлення Молдови і сертифікатів про походження товарів. Радник посольства Марко Шевченко заявив, що інформація нині уточнюється, але дипломатична місія ще не має остаточного рішення з цього приводу. Він сказав, що відомо тільки про телефонну розмову Президента України Леоніда Кучми з Прем’єр-міністром Молдови Василем Тарлевим і лідером Придністров’я Ігорем Смирновим. «У телефонних розмовах обговорювалося питання про розблокування залізничних колій, але ми не знаємо, на яких умовах досягнуто домовленості про це», — сказав Марко Шевченко.