Похід протесту на Київ неупокорених владою Сумщини студентів, які на знак протесту проти об’єднання трьох сумських вузів оголосили безстрокову акцію непокори, благополучно тривав лише чотири дні. За цей час колона протестантів зросла до 60 осіб і під «пильним ескортом» невідомої «дев’ятки» подолала більш як сто кілометрів. 
Тим часом по Сумах з блискавичною швидкістю поширилися чутки, буцімто Володимира Щербаня попередили, що в разі виходу колони студентів-протестантів за межі Сумської області він може розпрощатися з посадою голови Сумської облдержадміністрації. У п’ятницю, з посиланням на Інтернет, цю інформацію також озвучив у ранкових новинах 5 телевізійний канал.
Правда це чи ні, але того ранку колона протестантів наче у воду канула. На всі спроби голосоукраїнців зв’язатися з нею по мобільному телефону упродовж трьох годин у відповідь звучала одна й та само відповідь: «абонент тимчасово недоступний». Зв’язуюся по телефону зі студентським ректором Сумського державного університету Іриною Меркун:
«За інформацією, отриманою нами з достовірних джерел, ближче до ранку більшу частину учасників походу протесту, причому разом із народними депутатом України В’ячеславом Кириленком, який ішов у колоні, «пов’язали» представники правоохоронних органів Сумщини. Усі затримані під міліцейською охороною були відправлені автобусами до Роменського міськрайвідділу міліції. Нам також стало відомо, що напередодні цієї акції з Сумського державного університету о 2-й годині ночі правоохоронцями було вивезено до Ромен особові справи усіх студентів, які беруть участь у поході протесту. Відомо також, що від міліції вдалося вирватися менш як двадцятьом студентам. І вони тепер продовжують похід уже територією Полтавської області. Проте їх і надалі переслідують невідомі особи.
Однак ми не збираємося терпіти безчинства і свавілля з боку влади. У ці хвилини біля пам’ятника Тараса Шевченко уже зібрався багатолюдний натовп сумчан: батьків затриманих, їхніх колег і наших прибічників. Невдовзі на знак протесту рушимо під стіни Сумської облдержадміністрації. Пікетуватимемо її, аж поки буде відпущено всіх затриманих студентів. І останнє. Хоч би який тиск чинила на нас влада, до яких би заходів та інсинуацій вдавалася — ми стоятимемо за свої права до кінця».
Суми.