Як повідомила прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, станом на сьому годину 5 серпня, внаслідок несприятливих погодних умов, у дев’яти областях України знеструмленими залишалося 66 населених пунктів. Тривають роботи з відновлення електропостачання до них і з ліквідації наслідків складних погодних умов 30—31 липня у Львівській та Івано-Франківській областях.
Так, у Львівській області з 3 тисяч 73 підтоплених будинків у небезпеці перебуває 55 житлових будинків. Ведуться аварійно-відновлювальні роботи на зруйнованому 25-метровому залізобетонному мості через річку Бережниця, знесених 15 дерев’яних містках, 28 пішохідних переходах, майже на 70 км пошкоджених та розмитих доріг.
В Івано-Франківській області залишилося 11 підтоплених будинків з 470 потерпілих. Відновлюють п’ять автомобільних мостів і 14 пішохідних містків, близько 44 км розмитих доріг місцевого значення.
Відновлювальні роботи тривають і в Тернопільській області, де стихія завдала шкоди 4021 житловому будинку, 94 будівлям виробничого і 170 — соціально-культурного призначення.