Футбол. Як відомо, 30 липня 2004 року на засіданні бюро ПФЛ було ухвалено постанову про перенесення матчу 5-го туру чемпіонату України «Чорноморець»—«Іллічівець» з 14 серпня на 7 серпня, а також матчів 1/32 фіналу Кубка країни: «Факел» (Івано-Франківськ)—«Чорноморець» з 7 серпня на 14 серпня і «Чорногора» (Івано-Франківськ)—«Іллічівець» з 7 серпня на 15 серпня.
Постанова є порушенням регламенту всеукраїнських змагань з футболу серед професіональних клубів 2004—2005 років, створює прецедент, що й надалі дозволить порушувати цей документ, а також демонструє неповагу до одеського клубу.
ФК «Чорноморець», поставлений перед фактом перенесення двох офіційних матчів, наразився на серйозні організаційні проблеми. Отож керівництво «Чорноморця» висловило офіційну незгоду зі згаданою постановою бюро ПФЛ.
Ребров — № 16
Англійський клуб першого дивізіону «Вест Гем Юнайтед», за який відтепер виступатиме наш Сергій Ребров, провів розподіл номерів на ігри команди в сезоні 2004—2005 років. Українцеві дістався 16-й номер.
До речі, сезон у першому англійському дивізіоні стартує 7 серпня. Ребров відіграв за «Вест Гем» в останньому контрольному матчі проти «Пурфліта» перший тайм. Наставник «молотобійців» Тоні Карр сказав таке: «Сергій упродовж 45 хвилин був гострим гравцем і, головне, — він одержав ігрову практику... Я поставив його праворуч, і Ребров добре відпрацював не тільки в атаці, а й по всій правій бровці».
Перемоги в гостях
Хокей. Київський «Сокіл», готуючись до старту в новому сезоні, провів два товариські матчі проти віце-чемпіона СЄХЛ, білоруського клубу «Гомель» на його льоду. Обидва рази перемогу святкували українські хокеїсти — 4:1 і 2:1.
У другій половині серпня єдиний український професіональний клуб візьме участь у міжнародному турнірі «Кубок «Спартака» в Москві.
Нагадаємо, що «Сокіл» цього року дебютуватиме у Відкритому чемпіонаті Республіки Білорусь. Спочатку кияни вирушать до Латвії, де 8—10 вересня зіграють у Лієпаї та Ризі з місцевими колективами, а 14 і 16 вересня прийматимуть білоруські клуби «Полімір» та «Вітебськ».
Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.