Такий «веселий» висновок напрошується після чергових роз’яснень Генпрокуратури у справі розголошення таємниць досудового слідства британськими журналістами
На брифінгу голова прес-служби ГПУ Сергій Руденко визнав, що зміст протоколів допитів свідків у «справі Гонгадзе», оприлюднених на відкритому Національною спілкою журналістів Великобританії та Ірландії сайті, відповідає реальним матеріалам. Слідчі, які вивчали опубліковані документи, дійшли висновку, що це є продовженням відпливу документів з матеріалів кримінальної справи.
Пригадуємо, іноземні журналісти висловлювали впевненість, що одержані ними «папери» є справжніми, але в них «не було можливості це перевірити». Тепер можна вважати, що ГПУ здійснила на «їхнє замовлення» найнезалежнішу перевірку на автентичність.
Однак після цього конкретного «а» Сергій Руденко застрахувався трохи дивним «б»: він однозначно не може стверджувати, що опубліковані в Інтернеті матеріали — копії автентичних документів, бо для цього потрібна експертиза. Такий комплекс досліджень проведуть, «якщо буде така потреба» (? — Авт.) Цікаво обертається справа! То волали, що винних у розсекреченні таємниць досудового слідства притягають до кримінальної відповідальності, то сумніваються у потребі копати глибше під «кротів», то взагалі визнають, що на даний момент «немає підстав пред’являти обвинувачення конкретним особам» за відплив інформації. Замість рішучих заходів ГПУ зупинилася на якомусь загадковому, як усі її таємниці, «проведенні комплексу дій».
Може, британські журналісти не далекі від істини, коли припускають, що розслідування «справи Гонгадзе» гальмують на найвищому владному рівні з допомогою чергового Генпрокурора?