4 серпня лідер промислово-підприємницької спільноти країни Анатолій Кінах святкує своє 50-річчя. Усе його життя присвячене нелегкій справі державотворення, реформування вітчизняної економіки та розбудови сучасного демократичного суспільства.
Інженером-суднобудівником А. Кінах розпочинав на миколаївському «Океані». На зорі незалежності України, коли молода держава потребувала лідерів нової доби, багатотисячний колектив висунув його кандидатом у народні депутати. До парламенту Анатолій Кінах обирався ще двічі, працював на всіх гілках управлінської вертикалі — керівником Миколаївської області, віце-, Першим віце-прем’єром і, зрештою, Прем’єр-міністром України.
На кожному етапі свого життєвого шляху А. Кінах виступає як реформатор, провідник сучасного стилю управління. Його підхід у вирішенні проблем розбудови країни такий: зміцнення добробуту громадян повинно випереджати зростання промислового виробництва, а реформи мають сенс лише за умови мінімізації соціальних втрат.
Його діяльність на посту керівника області дала поштовх економічній активності регіону. За ініціативи та участі народного депутата Анатолія Кінаха розроблено та прийнято визначальні для подальшого розвитку країни закони. При прем’єрові Кінаху вперше за історію незалежної України доходи громадян випередили зростання ВВП, скоротилися темпи інфляції, втричі збільшилися іноземні інвестиції.
Сьогодні Анатолій Кінах — керманич Українського союзу промисловців і підприємців, Федерації роботодавців України, Партії промисловців і підприємців. Під його керівництвом організації посилили свій вплив на економічні трансформаційні процеси, сформували систему надійного захисту прав та інтересів вітчизняних підприємств на внутрішньому та зовнішньому ринках.
Лідер промислово-підприємницького руху країни є активним провідником ідеї консолідації всіх здорових громадських, політичних сил заради ефективного соціально-економічного розвитку та демократичних перетворень у державі. Понад це, за всі роки своєї діяльності він не зрадив своєму найголовнішому принципу: політичні та економічні зміни мають сенс лише тоді, коли спираються на вічні людські цінності — патріотизм, моральність, професіоналізм. І саме ці засади — незмінні життєві супутники Анатолія Кінаха.
Відчуваючи багатий досвід Анатолія Кириловича, не раз пересвідчившись у його політичній зрілості та виваженості, вітчизняні ділові кола вважають його гідним найвищої державної посади — Президента країни.
Сам Анатолій Кирилович до дат та ювілеїв ставиться з притаманними йому спокоєм та філософічністю. Не зупинятися на досягнутому, рухатися тільки вперед, до нових перемог та звершень, працювати заради благополуччя держави та її громадян — ось його нинішні плани.