Пляжний волейбол. Третій міжнародний турнір «Укрзернопром-Челенджер-2004» серед чоловіків. Київ. Гідропарк. Стадіон спортивно-розважального центру «Оаза» (пляж Довбичка-2). 29 липня—1 серпня. Участь брала 31 команда із 13 країн. Супервайзер — Фауліно Таффоні (Італія).
1/2 фіналу. Швейцарія—Україна. 2:1. Латвія—Казахстан. 2:0. Матч за третє місце. Україна (Олександр Дяченко/Олексій Кулинич, Суми) — Казахстан (Олег Кисельов/Павло Забуслаєв). 2:1 (21:16, 22:24, 15:12). Фінал. Латвія (Яніс Грінбергс/Андріс Круміньш) — Швейцарія (Тіну Шутц/Ян Шнідер). 2:1 (15:21, 25:23, 15:10).
— Ми навіть не чекали такої підтримки трибун, на яких зібралося більш як дві тисячі вболівальників, — сказав кореспондентові «Голосу України» після фінального свистка перший номер переможців Яніс Грінбергс. — У вас дуже культурна і доброзичлива публіка. Вона вітала кожний вдалий удар і наших суперників.
До речі, Грінбергс уже вчетверте приїжджає на турніри до Києва. Двічі був призером, тепер ось перемога з призом на двох у 4 550 доларів.
Багато компліментів про винятково чарівну природу столиці України, чудовий прийом, дружню атмосферу і добру організацію сказали на прес-конференції також швейцарські спортовці (дует з міста Берна) і супервайзер змагань.
За належної підготовки, на думку пана Таффоні, ми можемо прийняти турнір Світової серії.
— Така оцінка, зрозуміло, нас дуже тішить, — сказав нам голова правління ВАТ «Укрзернопром» Антон Шишкін (до речі, майстер спорту з волейболу). — Однак Світова серія — зовсім інший рівень. Наш турнір коштував десь мільйон гривень. А світовий потребуватиме вдвічі більше. По-перше, потрібен стадіон з трибунами на сім тисяч місць. Матчі мають прямо транслюватися на каналі «Євроспорт». Це сім телекамер. Стаціонарний прес-центр з кондиціонерами, інтернетом, усіма зручностями для роботи ЗМІ. По-друге, треба буде приймати велику групу чиновників з міжнародної федерації, спонсорів, які, до речі, нададуть два свої табло. Та ще багато іншого.
Одне слово, треба починати підготовку вже завтра. Стосовно стадіону, то разом із міською владою ми шукаємо потрібну територію. Можливо, це буде спільна споруда для пляжного волейболу і пляжного футболу...
І наостанок згадаємо про симпатичний дует сумчан, котрий посів третє місце. Це дуже перспективний колектив, який виграв усі національні змагання і був другим на етапі чемпіонату Європи-2002, що відбувся в Хорватії. Сподіваємося на подальші перемоги Дяченка та Кулинича.
Бокс. Луїсвіль (США). Чотири раунди потрібно було маловідомому британцеві Денні Уїльямсу, щоб нокаутувати знаменитого американця Майка Тайсона.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.