Не встигли на Сумщині підбити підсумки роботи молочно-тваринницької галузі за 2014 рік, як в усіх місцевих ЗМІ та регіональних сайтах загриміли фанфари, мовляв, область наростила обсяги виробництва м’яса (у живій вазі) на 5,3%, яєць — на 3,7%. Утім досягнення галузі пересічні сумчани бачать лише у звітах. Попри «хвалебні оди», ціни на продукти лізуть дедалі вище. Сьогодні, приміром, кілограм яловичини коштує 85 гривень, свинини — понад 70, а яйця у торговельній мережі — ледь не золоті — 15—16,5 грн. десяток.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Мешканці громад тепер можуть впливати на перерозподіл місцевих бюджетів, а депутати зобовʼязані звітувати перед ними 54
-
28 січня Україна відзначає 90-ту річницю з дня народження Василя Симоненка 54
-
3Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання 8 січня 2025 року 49
-
4Україна наростила молочний експорт в 2024 році 46
-
5Розпочався прийом заявок на насіння та добрива від програми USAID «Врожай» для весняної посівної 45