Представник афінської мерії Дора Бакоіанні повідомила, що мешканцям грецької столиці і численним гостям нудьгувати під час ігор не доведеться. «... Поки увесь світ смакує питання тероризму та безпеки, ми готуємося перетворити Олімпійські та Параолімпійські ігри на справжнє свято», — повідомила пані Бакоіанні.

За її словами, на вулицях і майданах Афін під час Олімпіади відбудеться понад 500 концертів. Крім живої музики, на вулицях грецької столиці виступатимуть акробати, лялькові театри, розігруватимуть пантоміми і влаштовуватимуть художні виставки. Театри, цирки, актори із 34 країн працюватимуть на радість публіки.

На 22 площах і в парках гратимуть джазові оркестри з Нідерландів, виступлять танцівниці із Саудівської Аравії, кухарі з Польщі й Угорщини запропонують страви національної кухні. А циркова трупа з Республіки Корея презентує спеціальну програму. І все це безплатно — просто насолоджуйтеся й одержуйте задоволення. На шоу-програми і вуличні вистави в Афінах витратили чотири мільйони євро.

Прапороносець — призер київського помосту

Національний олімпійський комітет Греції одностайно призначив триразового олімпійського чемпіона штангіста Пірроса Дімаса прапороносцем на церемонії відкриття афінської Олімпіади. Чемпіон Ігор 1992, 1996 і 2000 років очолить делегацію грецької олімпійської збірної. Греки завжди відкривають парад атлетів, отож виходить, що Дімас стане першим атлетом у проходженні олімпійців.

Дімас уже виступав у почесній ролі прапороносця вісім років тому і має добрі шанси стати єдиним за всю історію ігор чемпіоном на чотирьох олімпіадах поспіль.

Господарі Ігор-2004 також обрали плавчиню Зою Димосхакі і баскетбольного суддю Лазароса Вореадіса для проголошення на церемонії відкриття олімпійських клятв атлетів і суддів.

Стосовно Дімаса, то на останньому чемпіонаті Європи, що проходив у Києві, у категорії 85 кг він поступився у сумі своєму співвітчизникові Георгосу Маркуласу. Але, з огляду на те, що він старший і, безперечно, титулованіший, саме 32-річний атлет був удостоєний честі нести прапор своєї країни.