У приватному сільгосппідприємстві «Промінь» Біляївського району з кожного гектара посівів отримали по 60 центнерів гороху сорту «Мадонна» та по 90,5 центнера ярого ячменю сорту «Вакула». Це — небувало високий урожай не тільки для відомого в регіоні господарства, а й загалом по області.
Радує жниварів «Променя» і озима пшениця, збирання якої завершують, — кожен гектар дає по 60—70 центнерів зерна. Даються взнаки висока агротехніка тутешніх полів та зразкова, безвтратна організація жнивних робіт, що їх домоглися керівник сільгосппідприємства Ольга Вовченко і головний агроном Володимир Тварковський. Досвід «Променя» вже не перший рік активно впроваджують землероби інших сільгосппідприємств Біляївського району. Тому-то й віддача тут небачено солідна — з кожного гектара беруть понад 40 центнерів збіжжя, лідируючи серед інших районів області.
Утім, з наближенням до жнивного фінішу, коли триває обмолот найврожайніших ланів озимої пшениці, віддача хлібної ниви дедалі зростає. Середня врожайність по області вже сягнула за 33 центнери з гектара, що перевищує показники всіх попередніх найсприятливіших років. Саме це дало змогу вже зібрати в регіоні понад 2,5 мільйона тонн зерна. Взято курс на те, щоб перевершити 3-мільйонний рубіж.
Одеська область.