Повернутися обличчям до людини і сім’ї, до їхніх інтересів, потреб і запитів, їхніх проблем, клопотів і болю вирішила на своєму І-му з’їзді нова партія «Єдина Україна», яку очолив народний депутат України, голова Фонду інтелектуальної співпраці «Україна — XXІ століття» Богдан Губський. Людина, яка, за словами народного депутата України Олександра Задорожнього, на відміну від багатьох парламентаріїв відзначається не словами, а конкретними справами. За кількістю поданих ним законопроектів і прийнятих Верховною Радою він входить до першої п’ятірки. На що Богдан Володимирович тут же зауважив: «До речі, у тій само п’ятірці ще двоє членів партії — Володимир Демьохін і Сергій Осика».
«Єдина Україна» поставила собі за мету і, як зазначив її голова, послідовно добиватиметься, щоб нинішній етап історії та розвитку України проходив під знаком вироблення й реалізації сильної соціальної політики.
«Найближчим часом партія запропонує співгромадянам і державній владі збалансовану й чітко окреслену програму соціальних реформ в Україні і жорстко, недвозначно задекларує принципову позицію: йдеться не про локальні, часткові, розрізнені напівзаходи, як було раніше, а про новий — соціальний — напрям та етап незалежної держави Україна», — наголосив Богдан Губський.
Партія «Єдина Україна» спиратиметься й залучатиме до своїх лав усіх, хто поділяє її турботу і тривогу за сьогодення і майбутнє України. Вона відкрита для діалогу з іншими політичними силами.
Журналісти поцікавилися в Губського: «Чому партію названо «Єдина Україна»?» На що почули: «Ми розуміємо, що: єдина Україна — це єдина відповідальність, єдині можливості, єдина держава... Єдина відповідальність — це однакова відповідальність всіх і кожного перед законом і державою і звітність влади перед громадянами. Єдині можливості — це свобода кожного громадянина щодо реалізації своїх потенційних можливостей і державні гарантії їх надання. Єдина держава — це духовна і культурна єдність усіх громадян України й об’єднуюча роль інститутів влади».