Учора Пенсійний фонд України підбив підсумки своєї роботи за перше півріччя 2004 року. За цей час забезпечено виконання бюджету фонду та своєчасне фінансування виплати пенсій. Зокрема, до фонду з усіх джерел фінансування надійшло понад 15,2 млрд. грн., що на 36,5 відсотка більше, ніж за відповідний період торік. Також збільшились надходження коштів за додатковими ставками, які зараховуються до спеціального фонду державного бюджету. Загальний їх розмір становив понад 1 млрд. грн., або на 35,7% більше порівняно з відповідним періодом минулого року.
Окрім цього, ПФУ працює над залученням пенсіонерів до отримання пенсій через установи банків (на 01.07.04 вже відкрито рахунки 2,6 млн. громадянам). Але найголовнішим є той факт, що загальна сума видатків на виплату пенсій та грошової допомоги за 6 місяців поточного року збільшилася на 4,1 млрд. грн. порівняно з цим же періодом минулого року і становить понад 15,8 млрд. грн.
Від редакції.
24.07 2004 року Кабмін прийняв постанову про встановлення з 1 серпня 2004 р. доплати до пенсій, призначених або перерахованих відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у розмірі до 30 гривень особам, розмір пенсії яких (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги та пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.
Однак розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги та пенсій за особливі заслуги перед Україною) після встановлення доплати не може перевищувати прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.