У вчорашньому номері «ГУ» ми стисло виклали основні моменти з прес-конференції народного депутата України Олексія Козаченка, влаштованої ним 26 липня з приводу нападу на нього двох зловмисників уночі з п’ятниці на суботу. Наступного дня, тобто 27 липня, журналістів зібрав на прес-конференцію прокурор області Михайло Гаврилюк. І хоча версії, що їх розглядають правоохоронні органи, ним не були розголошені, та не можна не зазначити, що погляд прокурора на інцидент дещо різниться від погляду парламентарія. М. Гаврилюк повідомив також деякі нові пов’язані з нічною подією речі.
Він зазначив, зокрема, що прокуратура Одеської області, у зв’язку з нічним інцидентом за участю О. Козаченка, порушила дві нові кримінальні справи: за фактом смерті 25-річного чоловіка та за фактом незаконного зберігання зброї (дещо раніше, як уже повідомлялося, було порушено кримінальну справу з приводу зазіхання на життя державного діяча). Експертиза засвідчила, заявив М. Гаврилюк, що постріл з пістолета ТТ зробив О. Козаченко з салону автомобіля. Дозволу на носіння зброї депутат не мав. Вилучений з місця події пістолет, як встановлено, було загублено в Придністров’ї ще в 1996 році. Зараз перевіряється, чи не застосовувалася ця зброя при скоєнні якихось злочинів.
М. Гаврилюк поремствував, що парламентарій, мовляв, не дає відповідей на питання, які цікавлять прокуратуру. О. Козаченко, за словами прокурора, змінює свідчення і терміни проведення очної ставки із затриманим, інших слідчих дій. Політик також не надав правоохоронним органам ряду речових доказів. Встановлено, за інформацією М. Гаврилюка, п’ятеро свідків нічного інциденту. О. Козаченка також допитано як свідка у справі щодо загибелі молодого чоловіка. Щодо другого передбачуваного учасника нападу на депутата — 24-річного мешканця Роздільнянського району — то він, уточнив прокурор, прийшов до правоохоронних органів повинитися...
«Нестиковок» з раніш опублікованими в ЗМІ повідомленнями, як бачимо, чимало. Істинну картину нічного інциденту, залишається сподіватися, достеменно встановить створена оперативно-слідча група, дії якої координує заступник міністра внутрішніх справ Петро Опанасенко, що прибув до Одеси.
Одеса.