Днями президент благодійного фонду «Третє тисячоліття» народний депутат України Сергій Кіроянц передав 50 упаковок препарату мевакор Центральній поліклініці МВС.
Це вже третя партія ліків, яку в рамках гуманітарної програми «Допомога на благо сердець», фонд передає правоохоронцям. До речі, згідно з програмою високоякісний препарат отримуватимуть понад вісім тисяч сердечників. А загалом ліки мевакор за сприяння фонду безкоштовно передано до багатьох регіонів України на суму понад шість мільйонів гривень.
Такі акції, на переконання народного обранця, сприяють ефективному лікуванню людей, зокрема соціально незахищених верств населення, які страждають від ішемічної хвороби серця. І їхня доля нерідко залежить від своєчасної та якісної допомоги. Нині, за даними Міністерства охорони здоров’я, проблема ішемічної хвороби стала найзагрозливішою для України. Щоріч інфаркт переносять 50 тисяч наших громадян, а інсульт — понад 140 тисяч. Смертність від інсульту становить 606 осіб на 100 тисяч населення. Для порівняння: в Швейцарії ця цифра в 12(!) разів нижча.
Уже до кінця цього року фонд має намір передати 15 тисяч упаковок мевакору тільки для столичних лікувальних закладів, а найближчим часом ліки отримають кардіологічні центри та диспансери інших обласних центрів України.

Вл. інф.