Київ. Гідропарк. Стадіон спортивно-розважального центру «Оаза» (пляж Довбичка-2). Сьогодні тут стартує третій міжнародний турнір «Укрзернопром-Челенджер-2004» серед чоловіків.
З офіційних відомостей, отриманих зі штаб-квартири FІVB, розміщеної в Люксембурзі, взяти участь у нинішніх київських змаганнях виявили бажання 39 пар з 16 країн — Австралії, Австрії, Білорусі, Бельгії, Бразилії, Казахстану, Канади, Латвії, Молдови, Норвегії, Росії, США, Швейцарії, Естонії, ПАР і України.
— Як бачите, — каже віце-президент компанії «Укрзернопром» Євген Ленг, — у нас відбудуться такі собі малі Олімпійські ігри, адже прийматимемо представників п’яти континентів. Уперше на піщаних майданчиках Гідропарку ми побачимо представників Австралії та Африки. А ще у нас дебютуватимуть бельгійці та швейцарці...
Від президента Асоціації пляжного волейболу України Івана Тищенка учасники прес-конференції, яка днями відбулася в кафе «Планета-Спорт», дізналися, що згідно з положенням до основної сітки включено 32 команди. Без кваліфікаційних випробувань до неї увійшли вже 22 пари, котрі мають рейтингові очки. Ще двом із сімнадцяти, що залишилися, супервайзер (призначений FІVB) Фулвіо Таффоні (Італія) видасть так звані Wіld card. П’ятнадцятьом командам першого дня доведеться поборотися за місце в основному турнірі.
Одразу три українські команди «автоматом» (за рейтингом) виходять до групи 32 виборювачів нагород: новоспечені чемпіони України Олексій Кулинич/Олександр Дяченко з Тростянця Сумської області, срібні призери запоріжці Андрій Букін/Дмитро Худолій та кияни Віталій Стадников/Євген Мороз. Ще вісьмом нашим дуетам (кому не випаде Wіld card) доведеться пройти крізь сито кваліфайну.
Призовий фонд турніру — 30 тисяч доларів. Головними організаторами змагань є їх титульний спонсор «Укрзернопром», а також FІVB, Асоціації пляжного волейболу України та Києва. Генеральні спонсори — «Тая», «Коломойцево», «Відеотурс». Партнери — «Світова карта» і «Спортмастер».
Сьогодні з 9.30 до 20.00 триватиме кваліфікація. 30—31 липня (9.30—20.00) відбудуться ігри основної сітки. 1 серпня — 1/2 фіналу (9.30 і 10.30). Матч за третє місце — 12.00, фінал — 13.00.
Звідусіль 
 
Гандбол 
Аліканте. Жіноча збірна України (тренер Леонід Ратнер), готуючись до олімпійського турніру в Афінах, провела товариські поєдинки з національною командою Іспанії. Першу зустріч наші дівчата, які долали довгий та важкий шлях і по прибутті одразу вийшли на майданчик, мінімально поступилися — 22:23. А от наступного дня українки взяли надпереконливий реванш — 29:19!
Футбол
ПФЛ України визначила дату проведення відкладеного матчу другого туру національного чемпіонату між київським «Арсеналом» і бориспільським «Борисфеном». Ці команди зустрінуться у столиці 24 серпня.
Фехтування
З трьома медалями повернулася додому збірна України з фехтування на візках, яка виступала на Кубку світу. Цей турнір відбувся у Варшаві.
Серед учасників — 150 спортсменів з 12 країн. У нашій команді відзначилися: Олексій Сундієв («срібло» у шпазі та «бронза» в рапірі) та Андрій Комар (бронза у шпазі).
— Варшавські змагання стали для нас контрольним стартом, перевіркою спортсменів напередодні Параолімпіади, — так прокоментував подію тренер збірної команди України з фехтування на візках Геннадій Яновський. — Наша команда нині постійно перебуває на зборах. Готувалися в Києві, Миколаєві, Євпаторії. У цьому чорноморському місті працюватимемо найближчими тижнями. Завершимо підготовку в Миколаєві.
А вчора ми приміряли нову параолімпійську форму. Сподіватимемося, що вона принесе нам успіх у столиці Греції.
Дзюдо
На міжнародному турнірі категорії «А», який відбувся в польському місті Центіво, українські атлети не пасли задніх. У змаганні юніорів у вазі до 73 кг перше місце виборов Дмитро Гнітько. А у вазі до 66 кг «срібло» на рахунку Петра Кузьміна.
У юніорок бронзовою призеркою змагань стала Ольга Сухая, яка виступала у вазі до 48 кг. Зазначимо, що цей турнір став підготовчим етапом до юніорського чемпіонату Європи та першості світу, які пройдуть у вересні та жовтні відповідно.