Футбол. Донецький «Шахтар» розпочав з перемоги другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. «Пюнік» (Вірменія, Єреван) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:3. Голи: Маріка 31, 75, Агахова 86, Назарян 60.
«Пюнік»: Бете, Овсепян, Ломбе, Ал. Тадевосян, Арт. Мкртчян (Петросян, 87), Алексанян (Григорян, 63), Пачаджян, Агв. Мкртчян, Назарян, Оганесян, Манучарян.
«Шахтар»: Шутков, Тимощук (Батиста, 64), Лалатович, Агахова, Рац, Флоря (Бахарєв, 74), Хюбшман, Дуляй, Стойкан, Маріка, Вукич (Воробей, 62).
Незважаючи на досить переконливий рахунок у виїзному матчі, особливої переваги «вуглярів» над єреванцями не спостерігалося. Гра «Шахтаря», судячи з цього поєдинку, ще далека від міжнародного рівня.
У першому таймі гості діяли мляво, не порадували злагодженою, комбінаційною грою. Щоправда, наш клуб відзначився стовідсотковою реалізацією. Маріка, отримавши пас здалеку на куті карного майданчика і проштовхнувши м`яча головою повз Овсепяна, опинився віч-на-віч з воротарем і потужно пробив у «дев’ятку».
Після перерви гості почали більше рухатися. Але то й усе. Гравці «Шахтаря», либонь, подумали, що й такої мінімальної переваги в гостях достатньо. Проте вірмени були іншої думки. Вони скористалися з помилки центральних оборонців донеччан Лалатовича та Хюбшмана. Назарян десь із одинадцятиметрової позначки потужно і влучно пробив.
До речі, і після цього гості не кинулися будь-що забити. Лише поява на полі Вороб’я пожвавила гру «вуглярів». Він віддав відмінну передачу на Маріку, який не схибив і точно пробив низом — 1:2.
Лише тоді «Шахтар» заволодів територіальною перевагою. А під завісу Агахова у стрибку завдав головою фірмового результативного удару — 3:1 на користь нашої команди.
Звичайно, варто похвалити «Шахтаря» за перемогу й очки, покладені до рейтингового активу України. Найімовірніше, в Донецьку, в матчі-відповіді, господарі проблем не матимуть і доведуть справу до логічного підсумку.