Футбол. Сергій Ребров на правах вільного агента підписав контракт із клубом англійського першого дивізіону «Вест Гем». Угода діє за системою «1+3»: якщо «молотобійці» виконають поставлене завдання і за підсумками сезону вийдуть до Прем’єр-ліги, то контракт буде продовжено ще на три роки.
Екс-гравець київського «Динамо» Ласло Боднар підписав однорічний контракт із клубом «Рода» (Нідерланди).
У сезоні 2004—2005 років за київський «Арсенал» виступатимуть досвідчені Сергій Мізін та Олег Пестряков. З Мізіним підписано контракт на два роки. Його вже включено до заявки. Пестряков перейшов до «канонірів» на правах вільного агента.
Позавчора Юрген Клінсманн підписав контракт на два роки з Німецьким футбольним союзом і став тренером збірної Німеччини. Уславлений колись нападник готуватиме німецьку команду до чемпіонату світу 2006 року. 39-річний Клінсманн став дев’ятим і наймолодшим в історії наставником збірної Німеччини.
Волейбол. Жеребкування чоловічих і жіночих єврокубків визначило суперників українських клубів. З усіх учасників тільки колектив «Хімволокно» (Черкаси) уник виїзду. Черкащанки 12—14 листопада прийматимуть груповий турнір Кубка Федерації з участю «Спартака» (Сербія і Чорногорія), датського «Ольборга» і переможця кваліфікаційного раунду.
Черкаський «Круг» вирушить до Словаччини, де разом з місцевою «Жиліною» зіграє проти білоруської «Слов’янки» і переможця кваліф-раунду. У Кубку топ-команд одеська «Дженестра» також поїде до Словаччини, де гратиме з боснійським «Сараєво», словенським «Хіт Нова Горіца» і місцевим «ОМС Сеніца».
У чоловіків у Кубку Федерації маріупольський «Макрохім» відбуде до Білорусі, де зіграє з «Комунальник-Гродно», фінським «Корсо» і переможцем групового кваліф-раунду. У Кубку топ-команд «Юракадемія» (Харків) зустрінеться на груповій стадії з представниками Румунії («Петром»), Боснії («Каканж»), Латвії («Озолнієкі»). Цей турнір з 22 по 24 жовтня відбуватиметься в Румунії.
В. Б.