Проблему виробництва вітчизняних продуктів дитячого харчування вирішено завдяки співпраці науковців Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Академії медичних наук, Українського університету харчових технологій з виробничниками 95 харчових підприємств.
Зокрема, обладнання для фасування і вакуумного закупорювання таких продуктів протягом п’яти років розробляли спеціалісти ВАТ «Барський машинобудівний завод» на Вінниччині. За словами заступника голови правління заслуженого машинобудівника України Володимира Зайка, за цей час отримано 48 патентів на винаходи, а технологічні новинки упроваджено на 95 харчових підприємствах. Проведені наукові дослідження дали можливість створити низку вітчизняних рецептів і продуктів дитячого харчування, здатних конкурувати на світовому ринку.