Під завісу минулого тижня стали відомі нові претенденти на президентську булаву.
Так, четвертий позачерговий з’їзд української партії «Єдність» висунув кандидатом у президенти київського міського голову Олександра Омельченка. Уповноваженою особою О. Омельченка в ЦВК з правом дорадчого голосу обрали народного депутата України Станіслава Сташевського.
А делегати ХІ з’їзду Партії зелених України висунули кандидатом на найвищу державну посаду свого лідера Віталія Кононова. За словами заступника голови партії Сергія Курикіна, ПЗУ мусить брати участь у виборах, оскільки жоден із уже зареєстрованих кандидатів не зможе адекватно висловити позицію «зелених».
Розпочати власну президентську кампанію вирішив і самовисуванець, депутат Львівської обласної ради Андрій Чорновіл. У прес-релізі (який надійшов до редакції) йдеться, що претендент бажає продовжити справу свого покійного батька, колишнього лідера Народного руху України» В’ячеслава Чорновола, і хоче створити сильну націю на основі української держави.
Як повідомили «ГУ» у прес-службі Центральної виборчої комісії, ЦВК прийняла документи на реєстрацію у самовисуванця — киянина, президента благодійного фонду «Княжий двір» Анатолія Махлая (редакція не має у своєму розпорядженні фото претендента).
Вл. інф.
А вчора ЦВК прийняла документи на реєстрацію кандидатами у президенти голови Партії реабілітації народу України Григорія Черниша (редакція не має у своєму розпорядженні фото претендента) та лідера партії «Яблуко» Михайла Бродського. Останній привіз їх на поливальній машині.