У ніч з п’ятниці на суботу, 24 липня в Одесі, на перехресті вулиці Канатної і провулку Нахімова скоєно напад на народного депутата України Олексія Козаченка. Коли парламентарій підійшов до автомобіля, на нього напали двоє зловмисників. За однією з версій, що розслідуються правоохоронцями, О. Козаченко зумів вибити з рук одного з нападників пістолет і застрелив зловмисника. Міліція встановила особу вбитого — в свої 25 років він уже тричі засуджений за розбійні напади. Другий зловмисник утік. Сам парламентарій не постраждав, стан його здоров’я нормальний.
За фактом нападу на народного депутата обласна прокуратура порушила кримінальну справу. Ведуться активні пошуки другого нападника, зі слів очевидців складено його фоторобот. Провадиться балістична експертиза, що має встановити належність зброї, з якої було зроблено смертельний постріл.
Олексій Козаченко входить до депутатської групи ВР «Центр». Працює у складі парламентського Комітету з питань промислової політики і підприємництва. Він — довірена особа одного з кандидатів у Президенти України.
 
Одеса.
***
У результаті пошуково-слідчих заходів працівників міліції, СБУ та прокуратури затримано другого зловмисника, котрий 23 липня о 23.45 брав участь у збройному нападі на народного депутата України Олексія Козаченка.
Як повідомила УНІАН керівник Центру громадських зв’язків Управління МВС України в Одеській області Ольга БОГАЧЕНКО, «затримати зловмисника вдалося в неділю увечері в Одесі. Зараз 24-річного мешканця Роздільнянського району допитує слідчий обласної прокуратури».
Замість коментарю
 Ми звернулися до керівника прес-служби Генпрокуратури Сергія Руденка з проханням прокоментувати напад на народного депутата України Олексія Козаченка. Речник головного наглядового органу країни був небагатослівний. Зокрема, він зауважив, що офіційної інформації про затримання другого нападника на народного обранця у Генпрокуратури поки що немає. Він ще раз повідомив, що прокуратура Одеської області порушила дві кримінальні справи. Одна з них — за фактом загибелі одного з нападників. Інших подробиць, за словами Сергія Руденка, у прес-служби Генпрокуратури немає.
Попри те, що напад на Олексія Козаченка — не тільки народного обранця, а й довіреної особи одного з кандидатів у президенти України — викликав значний суспільний резонанс, у Генпрокуратурі не вважають за потрібне надавати цьому факту особливого значення. За словами Сергія Руденка, термін провадження слідчих дій два місяці, отож до його закінчення і журналістам, і громадянам залишається здогадуватися: що це було—розбійний напад чи спроба залякування з боку політичних опонентів.