У Зимненському Святогорському Свято-Успенському жіночому монастирі, що у Володимир-Волинському районі, відкрито і освячено безплатний офтальмологічний кабінет.
Історія його заснування досить цікава. Три роки тому головний дитячий офтальмолог Сергій Риков супроводжував предстоятеля Української православної церкви, митрополита Київського і всієї України Володимира у поїздці до цього монастиря. Знайомлячись зі святою обителлю, професор дізнався, що при ній живуть діти-сироти і напівсироти, деякі з них із вадами зору. Після того, як прооперували двох черниць, виникла ідея створити при Зимненському монастирі офтальмологічний кабінет. Закупили для нього найсучасніше обладнання, домоглися фінансування.
А за активне сприяння у відкритті такого кабінету митрополит Київський і всієї України Володимир нагородив орденом Української православної церкви Преподобного Іллі Муромця ІІІ ступеня народного депутата України Кирила Поліщука.
До речі, у Зимненському монастирі, якому вже понад тисячу років, зберігається чудотворна ікона Божої матері. За переказами, ця православна святиня зцілила багатьох, хто страждав на хворобу очей.
Волинська область.