Футбол. Сьогодні на столичному стадіоні ЦСКА розпочнеться відбірний матч-відповідь між збірними України та Німеччини в рамках ХХ Дефолімпійських ігор серед спортсменів з ураженнями слуху. Початок о 16.00.
Нагадаємо, що перший поєдинок цих суперників відбувся у Гамбурзі у травні нинішнього року і завершився перемогою господарів — 2:0
Отже, для загального успіху українцям потрібна перемога з перевагою у три м’ячі. Тоді вони здобудуть право поїхати на фінальні ігри до Австралії (Мельбурн, січень 2005 року). Путівки на Зелений континент уже завоювали збірні Росії, Нідерландів, Японії, Аргентини, Італії, Туреччини, США, Ірану, Саудівської Аравії, Чехії, Греції, Великої Британії, Ірландії та Австралії.
У складі нашої команди, яку очолює Олександр Верещака, виступатимуть: Дмитро Українець, Олег Загребелько, Олександр Ботов, Василь Ажнюк, Олександр Чаленко, Юрій Глущенко, Валерій Таймазов, Роман Чубик, Олексій Ярошевський, Олександр Шевчишин, Ігор Хозяїнов, Олександр Шишкін, Дмитро Басанський, Юрій Шайман, Олександр Шотурма, Андрій Загребелько, Валерій Корозел, Олександр Чайка, Віктор Танчик, Микола Вахабов.
Звідусіль
Стрибки у воду. «Золотим» вийшов виступ українських стрибунів у воду на юніорському чемпіонаті Європи в німецькому Аахені. Збірна України завоювала шість із восьми можливих золотих медалей, додавши до них друге місце і два треті.
Хокей. Тепер уже колишній оборонець збірної України Андрій Срюбко вирішив не виступати за національну команду. «Я отримую російський паспорт, щоб не вважатися легіонером. Але навіть якщо не вийде оформити документи, за українську збірну не виступатиму», — сказав він.
Свого часу Срюбко виступав у Північній Америці за другорядні клуби. Але до НХЛ так і не пробився. Потім переїхав до Росії, де грав за «Молот-Прикам’є», хабаровський «Амур», пробував сили у «Спартаку», а нині перебуває на перегляді в ХК МВС (Твер).
Як відомо, присутність легіонерів на майданчику в наших північних сусідів обмежена. На жаль, імовірно, що Срюбко стане не останнім у списку перебіжчиків. Після першості світу в Чехії про вірогідність відмовитися виступати за збірну України заявляв Вадим Шахрайчук, який також виступає в Росії. Що поробиш?! Хокей в Україні — у принизливому стані. А людям, у яких лише одна професія, треба якось сім’ї годувати.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.