Попри холодний і дощовий початок літа, «червоний півень» пожежникам дрімати не дає. Він «клює» безперервно і часто дуже відчутно.

 

Як повідомляє наш власний кореспондент Олексій Кавун, бійці служби МНС вивели з вогненного під’їзду багатоповерхового будинку в Житомирському районі 16 мешканців. На жаль, не обійшлося без жертв — загинули пенсіонери, а їхній син потрапив до реанімації. Причина пожежі — безтурботність любительки   «зеленого змія», яка залишила ввімкнутим телевізор. Пожежа з її квартири поширилася    на інші.

У Радомишльському районі загинули чоловіки, які зловживали спиртними напоями. До того ж з їхньої вини до цього згоріли два будинки, що вони свого часу знімали. Переїжджаючи із села в село, безвідповідальна пара залишала після себе спалені хати, під залишками останньої залишилася й сама.

Лише на Житомирщині, стверджує Олексій Кавун, з початку року така доля спіткала 65 осіб.

А в Хмельницькому до прибуття оперативно-рятувальної команди її функції мужньо і професійно виконав сусід, який виніс із палаючої квартири дитину.

Після цього пожежники швидко локалізували вогнище, чим відвели лихо від інших осель.

Багато дач врятували від вогню гостомельські пожежники. Вони виїхали на виклик у кооператив «Нафтовик-1». В обіймах вогню вже були склад, дах, а рвучкий вітер тільки сприяв горінню.

Полум’я готове було перекинутися на інші будівлі, і можна тільки уявити, що сталося б, якби...

— Пожежники Володимир Скиба, Микола Чалий, В’ячеслав Майков, Сергій Радевич на чолі з майором Костянтином Головком діяли швидко і злагоджено, — розповідають вдячні господарі дачного селища.

Пам’ятати б нам, що вогнеборці — не всесильні, й іноді непогашеної цигарки досить, щоб сталося непоправне...