Центральна виборча комісія України зареєструвала кандидатами у Президенти ще двох претендентів на посаду глави держави — лідера Організації українських націоналістів в Україні Романа Козака та лідера громадської організації «Братство».
Як повідомили «ГУ» в прес-службі ЦВК, Центрвиборчком направив програмні документи народного депутата України, самовисуванця Володимира Нечипорука до Верховного Суду для перевірки на відповідність Конституції та законам України. Крім того, ЦВК відмовила у реєстрації приватному підприємцю з Харківщини, самовисуванцеві Сергію Тахмазову у зв’язку з неналежним оформленням документів та невнесенням грошової застави.
Загалом уже висунуто кандидатами у Президенти 19 осіб, із них зареєстровано 12. Це Віктор Ющенко, Віктор Янукович, Петро Симоненко, Олександр Мороз, Наталя Вітренко, Анатолій Кінах, Олександр Базилюк, Олександр Ржавський, Олександр Яковенко, Богдан Бойко, Роман Козак, Дмитро Корчинський. П’ятьом претендентам відмовлено у реєстрації.
Висування кандидатів у Президенти завершується 27 липня, термін подання документів до ЦВК на реєстрацію — 1 серпня, подання повторної заяви про реєстрацію з виправленням документів — 3 серпня, реєстрація кандидатів — 6 серпня.
Вл. інф.