От уже три роки під такою назвою виходить одна з найпопулярніших передач Севастопольської державної телерадіокомпанії. Щосереди о 8 ранку біля мікрофона прямого ефіру сідає людина, яка реально може вплинути на сюхвилинну ситуацію.

У цій студії побувало багато керівників підприємств і організацій різних форм власності, галузевих управлінь міської та районних держадміністрацій, депутати міської та Верховної рад, громадські й державні діячі, підприємці. Одні приймають пропозицію відповісти на запитання телеглядачів і радіослухачів охоче, інші їх просто панічно бояться. Але відмовитися від прямого ефіру держчиновники, наприклад, просто не мають права — їхні своєрідні звіти перед севастопольцями контролює голова міської державної адміністрації. Тому ефір жодного разу не було зірвано.

Ідея передачі, яка у прямому ефірі одночасно транслюється по телебаченню і радіо, належить заслуженому журналістові України, керівнику СДТРК Іванові Левченку. А втілює її в життя головний редактор радіо і постійна ведуча Світлана Цепальова. На особистий прийом до того чи іншого діяча потрапити важко, а тут така можливість не просто поставити запитання й одержати на нього відразу ж відповідь, а й підказати шляхи вирішення якої-небудь проблеми.

В ефір вийшло вже більше 150 передач, що допомогли розв’язати багато проблем Севастопольського регіону: газифіковано села Північної сторони, відремонтовано 28 конкретних квартир, мешканці яких не в змозі були заплатити за ремонт; безплатно встановлено лічильники води і газу багатьом ветеранам війни; майже двісті чоловік після прямого ефіру одержали матеріальну допомогу на лікування. За конкретними адресами, підказаними телеглядачами й радіослухачами, з міської скарбниці виділено 300 тисяч гривень на ремонт покрівель. Реконструкція Парку Перемоги теж почалася з пропозицій, які пролунали в передачі «Вирішуємо разом». Гарячі точки, що потребують негайного втручання, позначають слухачі популярної передачі, а потім спільними зусиллями справа вирішується. Не треба бути семирозумом, щоб здогадатися, що найближчим часом в ефірі йтиметься про болючі проблеми підготовки до наступного опалювального сезону, підвищення тарифів на комунальні послуги.

Після обкатки в передачі «Вирішуємо разом» багато питань переносяться в зал засідань міськради і вирішуються вже депутатським корпусом. Безсумнівно одне: цій передачі, що вперше пролунала в телерадіоефірі в травні 2001 року, уготоване довге життя — доки не буде вирішено всі гострі проблеми. А вони хіба коли-небудь закінчуються?

Севастополь.