Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 2-й тур. 20 липня.
«Таврія» — «Металург» Зп. 1:1. 6 500 глядачів. Голи: Гігіадзе, 51 — Чижевський, 70 (автогол). Дублери —0:1.
«Оболонь» — «Ворскла-Нафтогаз». 0:1. 3 500. Гол: Стоян, 30. Дублери — 1:2.
«Металіст» — «Металург» Д. 1:4. 15 000. Голи: Рибейро, 45 — Гюзелов, 60, Століца, 71, 90, Незірі, 76. Дублери — 2:0.
«Кривбас» — «Дніпро». 1:2. 15 000. Голи: Шубін, 17 —Грицай, 23, Рикун, 76. Дублери — 1:0.
«Шахтар» — «Чорноморець». 1:0. 23 415. Гол: Агахова, 67. Дублери — 0:0.
«Закарпаття» — «Динамо». 1:2. 7 000. Голи: Целих, 28 — Федоров, 4, Нанні, 78. Дублери — 1:6.
«Волинь» — «Іллічівець». 3:2. 8 200. Голи: Тришович, 9, Герасим’юк, 32, 68 — Грибанов, 37, Шищенко, 80. Дублери — 2:0.
Після поразки від «Шахтаря» у стартовому домашньому матчі президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс сказав:
— За традицією наша команда важко входить у сезон. Торік на старті ми програли «Чорноморцю», сьогодні поступилися «Шахтареві». Однак ні в які ворота не лізе гра «Динамо» в першому таймі. Команда, котра претендує на щось серйозне, діяти так не має права. Це просто неподобство. Я не обговорюю рішення тренера, але вочевидячки, що на початку поєдинку «Динамо» геть програло середину поля. Зрештою, суперник одержав заслужену перемогу...
Однак і в Ужгороді динамівці нічим особливим не відзначилися. Вони вимучили мінімальну перемогу над командою, м’яко кажучи, далеко не високого класу. В деяких епізодах гра «Динамо» справляла гнітюче враження. Щоправда, варто згадати про тропічну спеку під час зустрічі на ужгородському стадіоні «Авангард» (35 градусів). Але не лише висока температура повітря була головною причиною помилок киян у передачах.
Ще ми стали свідками низької реалізації динамівців, котрі змарнували безліч моментів. Чернат, Шацьких, Рінкон постійно «мазали» по порожніх воротах.
А от в Донецьку спостерігалася зовсім інша картина. Там протистояли гідні суперники, котрі діяли на високих швидкостях. «Шахтар», як і належало, вів партію першого номера, намагався бути активною стороною. Одесити, у свою чергу, надійно оборонялися, вміло в’язали суперника і за найменшої нагоди прагнули організувати контрдії. Високий темп, добра техніка виконавців, безліч комбінацій зробили цю суперечку особливо привабливою. Нарешті про передбачливість Мірчі Луческу, котрий вгадав із заміною. Долю зустрічі вирішив красивий удар у «дев’ятку» Агахови, який щойно ступив на газон.
Щоправда, заради справедливості варто сказати, що й Олексій Михайличенко вчасно випустив на заміну Нанні. Саме аргентинський форвард встиг на добивання і завдав вирішального удару.
Чемпіонат, який щойно стартував, не дає перепочинку вболівальникам. Третій тур розпочнеться вже післязавтра у Дніпропетровську, де зустрінуться «Дніпро» і «Шахтар». Це повторення цьогорічного кубкового фіналу. Тоді, нагадаю, на висоті були гірники...