В Іллічівську став до ладу спортивно-оздоровчий комплекс для проведення занять і змагань з тенісу. «Еліт теніс клаб» відповідає найсучаснішим вимогам і стандартам європейського рівня. Тут діють вісім кортів відкритого і два — закритого типів. Є затишні кафе, ресторан, кінозала, комфортабельний готель, кілька тренувальних зал, сауна тощо. Зручно обладнані трибуни на 600 місць. В новому комплексі, очікується, відбуватимуться змагання найвищого вітчизняного та міжнародного рівнів.
Георгій ВОРОТНЮК.
Одеська область.
Готуйте весла, слаломісти
Будівництво штучного каналу для веслувального слалому розпочато на березі Південного Бугу у селі Сокілець Немирівського району Вінницької області. Споруда завдовжки 350 метрів і перепадами води — два метри відповідатиме міжнародним вимогам. Це стало можливо завдяки фінансовій підтримці обласної і міської влад. Плановано також залучення коштів із державного бюджету: відповідне розпорядження прийняв Кабмін.
Будівельникам активно допомагають спортсмени. За словами віце-президента обласної федерації спортивного слалому Володимира Петренка, протягом останніх п’яти років на Вінниччині підготовлено 21 майстра спорту з водного слалому. А починаючи з 1974-го команда вінницьких слаломістів у всіх всеукраїнських змаганнях входила до трійки призерів.
Віктор СКРИПНИК.
Вінницька область.
«Формула досконалості»
У столичному Державному аграрному університеті за підтримки МІА «Контекст-медіа» відбулася презентація оригінальної системи фізичної підготовки студентів «Формула досконалості». Розробив її старший викладач кафедри фізичного виховання Львівського аграрного університету, новатор у сфері фізвиховання Віктор Яськів.
Як розповіла кореспондентові «Голосу України» координатор презентації Ленура Мельгазієва, були представлені всі види, що входять до цього оригінального варіанта сучасного багатоборства і дають змогу комлексно оцінити фізичний розвиток людини.
Це — жим штанги лежачи (максимальна сила людини), стрибок з місця в довжину (вибухова сила і швидкість), підтягування і цейтнот-підтягування (силова витривалість), біг на 3 000 метрів (загальна витривалість), настільний теніс (координація, реакція, спритність), фітнес-стандарт (естетика тіла).
Автор у своєму коментарі підкреслив, що програма є не лише унікальним комплексом самовдосконалення, а й дає спортовцям позитивну ціннісну «систему координат», вона приваблива за формою, продуктивна за змістом, має високий рівень уніфікації до державних і світових вимог.
Особливо варто відзначити практичні наслідки впровадження програми у Львівському аграрному університеті. Студенти, котрі протягом року брали участь у проекті «Формула досконалості», за результатами підсумкового тестування (державні тести України) істотно перевершили показники тих, хто вів заняття за традиційними програмами.
Багатоборство викликало інтерес за кордоном. Змагання за «Формулою досконалості» відбулися в Ризі (Латвія) і Сиктивкарі (Росія). Програма пройшла презентацію на YІ міжнародному науковому конгресі «Сучасний олімпійський спорт для всіх» і отримала відповідний сертифікат. Віктор Яськів має свідоцтво про державну реєстрацію авторських прав на тестово-змагальну програму для молоді «Багатоборство «Формула досконалості».