Не таємниця, що до внутрішніх військ наші співгромадяни ставляться по-різному. Один, вислухавши зауваження від патрульних, доводячи свою правоту, мало не лізе в бійку, хтось, зрозумівши, що неправий — мовчки підкоряється. А для багатьох молодих хлопців, які призвані на службу до ВВ, вони стали без перебільшення справжньою школою життя.
У Донецьку дислокується військова частина, де проходять службу сотні призовників із усієї України. Цей полк міліції Внутрішніх військ МВС було створено вісім років тому, в 1996 році.
— Серед завдань, що стоять перед нами, — охорона громадського порядку, боротьба зі злочинністю, забезпечення безпеки громадян під час стихійних лих і техногенних катастроф, — розповідає командир частини підполковник Олег Нестеров. — Наші військовослужбовці п’ять днів на тиждень разом із співробітниками міліції патрулюють вулиці обласного центру, що допомагає оздоровити оперативну обстановку у місті. Уже сама поява людини у формі — добра профілактика злочинності.
Так, останнім часом у Центральному, Ворошиловському районі ми почали виставляти патрульні наряди з самого ранку. Як результат — зниження кількості грабежів...