До нашого приїзду ремонт контори КСП «Росія» йшов повним ходом. А хто сперечатиметься, що облагороджування фасадів — найпереконливіший доказ на користь керівництва? Значить, господарство на плаву. Значить, фінансовий стан вже дає змогу взятися за облаштування. Значить...
Підтвердили наші «розумування» оголошення на конторській дошці. «Бажаючі оздоровитися...». «Є дитячі путівки...»
На жаль, з головою сільгосппідприємства Володимиром Барановим нам поспілкуватися не вдалося. Як і спеціалісти, він перебував на об’єктах, що потребують їхніх уваги й контролю. Тому, проїжджаючи повз сільраду, ми зупинилися.
Чи ладнає місцева влада з відомим в окрузі головою?
— Немає причин скаржитися, — каже сільський голова Світлана Мініна. — До нашої сільради входять села Новопетрівка і Качкарівка, однак керувати ними на відстані, з Великої Білозерки, було б складно без допомоги КСП.
Велика Білозерка — село. Але унікальне. По-перше, воно — райцентр. По-друге, на його території розташовано аж чотири сільради, в тому числі Новопетрівська. По-третє, і цим пишається кожен мешканець: Велика Білозерка — батьківщина глави Запорізької облдержадміністрації. До того ж голови облради Володимира Березовського.
Сам Володимир Петрович вважає себе боржником перед земляками. Ще б пак — не один рік, зустрічаючися з ними, він обіцяє газифікувати село. А взагалі, воно потребує не тільки «газової атаки», а й комунальної, дорожньої, будівельної, соціальної...
Одне слово, того, що одержує Новопетрівська сільрада від «Росії».
Потрібно автобус для школярів — будь ласка. Ремонт дитсадка? Розпишіться. Допомогти ФАПам і бібліотекам? Зможемо — допоможемо.
Ну а виконувати зобов’язання перед пайовиками — обов’язок голови, який намагається не бути боржником...
Авжеж, якби не «Росія»...