Підтримка кандидата на посаду Президента України, а також доцільність створення власної політичної партії, яка б забезпечувала ефективне представництво інтересів національних меншин України. Такою була тема засідання ради Асоціації національно-культурних об’єднань України, скликаного з ініціативи президента асоціації, народного депутата Олександра Фельдмана.
На його думку, етнічний фактор буде відігравати значну роль у передвиборних змаганнях кандидатів у Президенти України. Власне через це Асоціація національно-культурних об’єднань України не збирається байдуже споглядати за нинішніми президентськими перегонами. За словами Олександра Фельдмана, асоціація підтримуватиме того кандидата на найвищу державну посаду, який у своїй програмі висловить чіткий намір забезпечити створення рівних умов для реалізації конституційних прав і свобод всіма громадянами України, незалежно від їх етнічного походження, та розвиватиме усталені традиції міжнаціональної злагоди в українському суспільстві.
А от питання щодо створення власної партії більшість членів асоціації вирішила відкласти на потім.
Щоб не допустити під час президентських виборів виникнення міжнаціональних та міжконфесійних конфліктів, члени асоціації підтримали ідею Олександра Фельдмана звернутися до всіх кандидатів на пост Президента України та політичних партій і виборчих блоків, які їх підтримують, не спекулювати під час виборчої кампанії на національних почуттях і не роздмухувати міжетнічне протистояння.
Вл. інф.