Наприкінці минулого тижня дві обласні газети «Вечірні Черкаси» та «Молодь Черкащини» надрукували інформації про скоєння проти журналістів редакцій протиправних дій.
Під заголовком «Вчинено замах на заступника головного редактора «Вечірніх Черкас» Леоніда Туменка» «Вечірка» розповіла про побиття у власному будинку відомого своєю принциповістю журналіста. Двоє невідомих молодиків, пише газета, вдерлися у домоволодіння Леоніда Григоровича й заходилися його бити. З численними травмами обличчя, забоєм грудної клітки та попереку заступник редактора потрапив до лікарні.
«Молодь Черкащини» поінформувала своїх читачів, що після публікації статті про чиновника, котрий «організував і очолив велику пиятику у розпал робочого дня», до редакції зателефонував невідомий чоловік і попередив, що на журналістів «чекають великі неприємності». Після словесних погроз приміщення редакції було двічі обстріляно з пневматичної рушниці. Перший раз уночі, другий — вдень. «Стрілянина велась, — зазначив автор публікації Олександр Меженов, — з балкона сусідньої дев’ятиповерхівки».
Викликані стражі правопорядку, оглянувши розбите скло вікна, порадили, розповідають журналісти, звернутися до... дільничного інспектора міліції. Мовляв, напевно, стріляють-бавляться діти... Склавши протоколи, міліціонери пообіцяли передати їх своєму колезі-інспектору.
Черкаси.